Álmukban fojtotta meg a barátnőjét és annak édesanyját egy izraeli férfi Kaposváron

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, abban az ügyben, amelyben a férfi álmukban fojtotta meg a barátnőjét és annak édesanyját.

Az izraeli férfi 2018 februárjában ismerkedett meg a Németországban tanuló magyar nővel, akivel hamarosan összeköltöztek. Később Kaposváron béreltek ingatlant – egyiket a nő és édesanyja, másikat a férfi részére. A párkapcsolat nem volt felhőtlen a férfi lobbanékony természete és folytonos féltékenykedése miatt. Ez vezethetett a tragédiához is, amikor a férfi éjszaka álmukban fojtotta meg a barátnőjét és annak édesanyját, majd azért, hogy a nyomokat eltüntesse, felgyújtotta a lakást. A férfi balesetet színlelve a tűz elől az erkélyre menekült, és onnan kiabált segítségért.

Mire a szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az áldozatok halála nem a tűzeset következménye, hanem erőszakos úton, fulladás következtében állt be, addigra az elkövető elmenekült az országból. Őt 2021-ben, a nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el az izraeli hatóságok.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére részfelmentése miatt, bűnösségének közveszélyokozás bűntettében is történő megállapítása, valamint feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása végett jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

Az ügyészi fellebbezést a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !