70 millió forint kárt okoztak a ,,mackósok”

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy betörőpáros ellen, akik közül az egyik korábban már 7 másik betörésben is részt vett. A bűncselekmény-sorozat elkövetői összesen több mint 70 millió forint kárt okoztak.

A vádirat szerint 2022. november 10-én, délután a két román férfi – egy fótligeti családi ház tetejét megbontva - bejutottak az ingatlanba, ahol a sértett páncélszekrényét szétverték és abból több millió forintot, több ezer eurót és ékszereket zsákmányoltak.

Az egyik betörő 2020 ősze óta 7 másik betörésben is részt vett Budapest különböző kerületeiben. Ezeknél az eseteknél ismeretlenül maradt társával erkély-, és teraszajtók, illetve ablak felfeszítésével jutottak be otthonokba, volt, hogy faliszéfet szereztek meg, illetve ékszereket, készpénzt, míg egy helyen értékes karórákat loptak. 2020 októberében a férfi és ismeretlenül maradt társa egy II. kerületi lakásból hoztak ki egy régi típusú széfet, azt azonban – mivel felfeszíteniük nem sikerült - annak teljes tartalmával együtt a szomszédos telken hátrahagyták.

Az ügyben 11 sértett szenvedett összesen 70 millió forintot meghaladó lopási és rongálási kárt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két férfit társtettesként, jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, egyiküket – aki jelenleg letartóztatásban van – további 10 rendbeli lopással vádolta, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !