Ukrajna addig létezik, amíg van, aki megvédi

Ukrajna addig létezik, amíg van, aki megvédi - hangoztatta Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, az ukrán önkéntesek napja alkalmából a Telegramon közzétett üzenetében.

Szirszkij kijelentette, hogy az Ukrajna elleni támadás megtervezésekor az oroszok egyértelműen látták erőfölényüket, de egy dolgot nem vettek figyelembe: az Ukrajna védelmére felkelt ukrán önkéntesek "szellemét és akaratát". Emlékeztetett arra, hogy 2022 februárjában - az orosz invázió kezdetekor - hosszú sorok álltak a kijevi területvédelmi központok előtt.

"Azokra a sorokra nézve rájöttem, hogy az oroszok nem fognak Kijevben parádézni, sem három nap, sem három hónap múlva. Soha. Megint elszámították magukat, belesodorva magukat és az egész világot egy szörnyű háborúba. Nehéz szívvel hajlok meg az elesett önkéntesek előtt. Egyetlen halált sem bocsátunk meg az ellenségnek" - szögezte le a főparancsnok.

Szirszkij a Facebookon arról írt, hogy mostanra az ukrajnai háborúban előtérbe került a drón- és az elektronikus hadviselés, és annak lesz esélye a győzelemre, aki ebben megelőzi a másikat. Kitért arra, hogy az orosz hadsereg továbbra is támadja az ukrán állásokat a zaporizzsjai régióban, Robotine és Verbove térségében, "de nem sok sikerrel". Szavai szerint a harci műveleteket a különféle típusú drónok tüzérségi és aknavetőtűzzel kombinált használata jellemzi. Kiemelte, hogy a teljes frontvonalon kialakult meglehetősen nehéz helyzet ellenére a vezérkarnak sikerült elindítania a hosszú ideje a fronton harci feladatokat teljesítő egységek és alegységek rotációját.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !