Több mint ötven ország önkéntesei szolgálnak az ukrán nemzetközi légióban

Több mint ötven ország önkéntesei szolgálnak az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főosztálya alá rendelt nemzetközi légióban - közölte az ukrán katonai hírszerzés sajtószolgálata, a légió felállításának évfordulóján.

A közlemény szerint az évforduló alkalmából a hírszerzés további külföldi önkénteseket hívott az egység soraiba. Közölte, hogy a légió a világ több mint 50 országából érkezett önkénteseket egyesített az alakulatban. "A légiósok az Ukrajna ellen két éve indított orosz teljes körű invázió kezdete után siettek az ukránok segítségére, hogy mielőbb harcba szálljanak a terrorista Oroszország csapatai ellen" - írta a hírszerzés. Kiemelte, hogy az egység soraiban "tapasztalt harcosok, különleges hadműveleti erők és más katonai alakulatok veteránjai vannak az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Ausztráliából, Dániából és más európai, ázsiai, afrikai és dél-amerikai országokból".

"A légió katonái részt vettek az orosz megszállókkal szembeni ellenállás összes forró pontján, és folytatják a bátor harcot az ellenség ellen Kijev védelmében, valamint a harkivi, a mikolajivi, a herszoni, a zaporizzsjai és a donyecki régiókban. Erősítjük katonai testvériségünket, és folytatjuk a harcot a jó győzelméért a gonosz felett" - írta a hírszerzés. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !