Szívszorító történet - Rendőri esküt tett a gyógyíthatatlan agyrákban szenvedő ötéves kisfiú

Szívszorító beiktatási ceremónia helyszíne volt a New York állambeli Tarrytown rendőrkapitánysága, ahová felszerelt egy ötéves kisfiú. Ethan Hierro gyógyíthatatlan agyrákban szenved, és ez volt az álma - írta a Zsaru Magazin.

Nemrég még 34 rendőr szolgált az amerikai kisváros kapitányságán, de immár 35-en vannak, és erről nem csak a helyi média tudósított. „Néhány héttel ezelőtt keresett meg minket az óvoda-iskola komplexum igazgatója, és elmondta, hogy a kis Ethan gyógyíthatatlan betegségben szenved, és minden vágya, hogy rendőr lehessen. Vélhetően már nem sok idő van arra, hogy ez valósággá váljon – idézte fel John Barbelet tarrytowni rendőrfőnök, és kifejtette, a kisfiú sorsdrámája mindnyájukat meghatotta. Felügyeleti szervükkel egyetértésben úgy döntöttek, az élők sorából belátható időn belül távozni kényszerülő gyerekkel kivételt tesznek, és ünnepélyesen rendőrré avatják.

„Hároméves kora óta szajkózza, hogy rendőr akar lenni. Otthon már mindannyiunkat letartóztatott, nem is egyszer” – magyarázta Isabel Estevez, aki fiacskáján kívül két idősebb lánykát is nevel. Nemcsak őt lepte meg a 12 ezer lelkes település rendőrségének szerepvállalása, melynek vezetősége, de az állomány is valósággal szövetkezett a halálos beteg támogatására. Először is vásároltak egy farsangi gyerekegyenruhát, amelyre egy helyi szabóságban rávarratták testületük hivatalos ékítményeit, de gyerekek számára gyártott elektromos rendőrautót is vettek, amelyre felcímkézték: Ethan őrmester. A beiktatás napján kilenc rendőri egység ment el a fiúcskáért, akinek ott adták át az egyenruháját. Miután édesanyja segítségével felöltözött, szirénázva vitték be a kapitányságra, ahol hivatalos esküt tett. Ugyanazt a szöveget mondta, amit felnőtt rendőrök szoktak, a rendhagyó ceremóniára szabadnapos zsaruk is bementek. Ezután adták át fiatal kollegájuknak a szolgálati kisautót, és ettől is el volt ragadtatva. Nem tudni, fiatal szervezete meddig képes még a glioblastoma könyörtelen támadásának ellenállni, de az biztos, hogy erre a napra mindig örömmel fog emlékezni. Új kollegái és parancsnokai azóta folyamatos kapcsolatban vannak vele. Az óvodás őrmester már intézkedésben is részt vett, és a tevékenységirányítási központban is kipróbálta magát.

Ethan Hierro háromesztendős volt, amikor ’22 októberében a lesújtó diagnózissal szembesült a család. Kézremegés miatt vizsgálták ki, amikor kiderült, a leghalálosabbnak tartott daganat növekszik az agyában. Átesett két műtéten, melyek miatt egy időre a jobb oldala lebénult. Miután újra tudott járni, megkezdődött magas dózisú kemoterápiás kezelése, ami sajnos nem vezetett eredményre. „Ezután közölték velem, hogy legfeljebb 18 hónapja lehet hátra” – fejtette ki Isabel Estevez az adománygyűjtő oldalán. A háromgyerekes anyukának ugyanis fel kellett adnia munkáját, hogy legyen ideje és pénze Ethan ápolására és utaztatására. Eddig 22 ezer dollárt, azaz 8 millió forintot utaltak neki. A kisfiú a Tennessee állambeli St. Jude gyerekkórházban kapott speciális kezelést, 25 besugárzást követően ott műtötték meg harmadjára, de a remélt javulás ezúttal is elmaradt. Sőt, a sugárkezeléseket ki kellett terjeszteni a gerincére, mert oda is átterjedt a glioblastoma. „Ethan bátor és erős kisfiú. Nem adja meg magát a betegségnek” – fogalmazott az anyuka, de azt is elismerte, lélekben már próbál felkészülni az elvesztésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !