Szidalmazott és a munkahelyének elvesztésével fenyegetett egy rendőrt egy férfi Debrecenben

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy férfit becsületsértés vétsége miatt. 

Büntetővégzésében a bíróság a büntetett előéletű 34 éves vádlottal szemben 156 000 forint pénzbüntetést szabott ki.

A büntetővégzés lényege szerint a rendőrök a szolgálatuk ellátása során egy debreceni üzemanyagtöltő állomásra mentek, mivel olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy aznap történt vagyonelleni bűncselekmény feltételezett elkövetői ott tartózkodnak. A helyszínre érkező nyomozók megkezdték az intézkedést az üzemanyagtöltő állomás külső részén tartózkodó vádlottal szemben, amely során közölték az intézkedés okát és célját, valamint felszólították, hogy igazolja magát. A vádlott ennek nem tett eleget, sérelmezte a helyzetet, a vele szemben jogszerűen eljáró rendőrökkel szemben tiszteletlen magatartást tanúsított és megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól.

Ekkor az egyik főtörzsőrmester felszólította a vádlottat, hogy az intézkedésnek vesse alá magát, melyre a férfi a vele szemben jogszerűen intézkedő sértettre a becsület csorbítására alkalmas kijelentést tett, majd azt mondta, hogy felhívja az ügyvédjét és ki fogja rúgatni a rendőrt a munkahelyéről. A rendőrök a vádlottat ezen magatartása miatt előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !