Sokkoló részletek derültek ki a Tamásiban történt gyilkosságról

A Tolna Vármegyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája ma délután egy hónapra elrendelte annak a 49 éves férfinak a letartóztatását, aki 2024. március 26-án megölte élettársát.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett élettársi kapcsolata megromlott. A férfi korábban is az élettársa sérelmére követett el erőszakos bűncselekményeket, többek között kapcsolati erőszakot, zaklatást és személyi szabadág megsértését. Ezek miatt őt 2021. évben 4 év fegyházbüntetésre ítélték, amely büntetéséből idén február 17-én szabadult. 

2024. március 26-án, reggel, gyanúsított abba a házba ment, ahol a sértett és egyik közös felnőtt gyermekük tartózkodott. Az előszobában megtámadta a sértettet, és a magával vitt 29 cm hosszúságú speciális katonai taktikai tőrkéssel legalább 14 alkalommal megszúrta.

A sértett sikítását hallva az emeletről lefutott a közös fiuk, aki édesanyja védelmére kelve megpróbálta megfékezni az apját. Emiatt a sértett ki tudott menekülni a házból az udvarra, a sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy az udvaron összeesett és életét vesztette.

A nyomozó hatóság a férfit a helyszínen elfogta és őrizetbe vette.

Az emberölés bűntettének alapesetét a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A nyomozó hatóság és az ügyészség azonban vizsgálja azt is, hogy súlyosabb minősítés megállapítható-e.

A bűncselekmény jellegére, a nyomozás érdekeire, a gyanúsított és az eljárásban érintett többi személy viszonyára is figyelemmel a főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedésnek mind az általános, mind a különös feltételei is fennállnak.

A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !