Nyolc évet kapott az áldozata holtteste mellett elalvó bostai gyilkos, aki új otthonába is magával vitte a szomszédja maradványait

Emberölés miatt nyolc év börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a férfit, akit egy 2017-ben elkövetett gyilkosság gyanúsítottjaként 2022 decemberében fogott el a rendőrség a baranyai Bostán - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A vádlott és szomszédja, későbbi áldozata egy kis baranyai faluban éltek, gyakran együtt italoztak, ahogy ez 2017 júniusában - a gyilkosság napján - is történt a vádlott otthonában.

A két férfi között szóváltás alakult ki, majd a vádlott egy konyhakéssel halálos sebet ejtve nyakon szúrta barátját.

Az áldozat a nyakát ért szúrás következtében az éjszaka meghalt, teste a vádlott ágya mellett maradt alsóruházatban, a vádlott pedig elaludt.

A férfi a holttestet másnap pokrócba tekerte és garázsának szerelőaknájába dobta, majd hamut, meszet és hulladékot szórt rá, míg az áldozat ruháit, használati tárgyait és a gyilkos fegyvert eldobta.

Az eltűnt férfit néhány nap múlva keresni kezdték a faluban, majd később a rendőrség a körözését is elrendelte.

A vádlott 2021 januárjában elcserélte házát egy falubelijével, előtte pedig egyik éjszaka a szerelőaknából kiásta a néhai barátja maradványait és egy zsákba csomagolta, amelyet magával vitt az újabb ingatlanba, ahol azt a padláson elrejtette.

A rendőrség 2022 decemberében, házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új otthonának padlásán.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon 2022 decemberében sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egy 2017-ben elkövetett emberölés feltételezett elkövetőjét fogták el Bosta községben.

Az akkori tájékoztatás szerint az emberölés gyanúsítottja a gyilkosság után öt nappal jelentette be a rendőrségen, hogy barátja eltűnt. A férfi azt állította, hogy összeveszett a barátjával, és azóta nincs híre róla.

Az első fokú ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentés végett fellebbezést jelentett be.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !