Nőnek öltözött férfi lopott meg idős embereket Budapesten

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival és női társával szemben. A páros többnyire időskorú embereket szólítottak le, majd ismerősi viszonyt színlelve bejutottak a lakásaikba, ahol a figyelmüket elterelve különböző értékeket - főleg készpénzt, ékszereket, órákat -  loptak el, összesen 2,5 millió forint értékben. A sértettek megtévesztése érdekében, a férfi az elkövetéseknél parókát és női ruhát viselt.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. január és március között, Budapest II. kerületében követték el a bűncselekményeket.

Az elkövetésekhez a férfi is nőnek öltözött, parókát és női ruhát vett magára azért, hogy a sértetteket megtévesszék. Módszerük az volt, hogy a kiszemelt áldozataikat az utcán szólították le, ismerősi viszonyt színleltek, majd ezután hazáig kísérték őket. Ezután az egyikük elterelte a gyanútlan áldozatok figyelmét, a másik elkövető pedig a sértettek táskájából, pénztárcájából készpénzt, míg más esetben a lakás különböző helyiségeiből főleg arany ékszereket, karórákat lopott el.

Az ügynek összesen 5 sértettje van, akiknek a vádlottak a fenti módszerrel, összesen csaknem 2,5 millió forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az elkövetőket - a férfit, mint visszaesőt - üzletszerűen elkövetett lopások bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !