Népszavazást kezdeményeznek az akkumulátorfeldolgozó üzemről Érden

Népszavazást kezdeményez Érden magánszemélyként a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke és Aradszki András, Pest vármegye 1. számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője, hogy megismerjék a helyiek véleményét a város mellett létesítendő akkumulátorhulladék-feldolgozó üzemről.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke a hétfőn tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a zöldenergia nem pártpolitikai kérdés, és nagyon szorosan összefügg a családbarát környezettel.

A zöldenergia-beruházások is hozzájárulhatnak az ország gazdasági teljesítményének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához és teremtéséhez, ezzel segítve a fiatalokat abban, hogy bátrabban vállaljanak gyermeket - mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a Fidesz-KDNP érdi polgármesterjelöltje.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány 13 kérdésből álló online kérdőívet hozott nyilvánosságra a zoldenergia.kormany.hu oldalon, amelyet április 15-éig lehet kitölteni.

Aradszki András, Pest vármegye 1. számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője leszögezte: első alkalommal kérdezi meg a kormány az emberek véleményét a zöld átállásról. A kormány energiastratégiája szerint törekedni kell a megújuló energiaforrások felhasználására, a tiszta energia termelésre és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére - fűzte hozzá.     Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke elmondta, hogy a kormány kérdőívének létrehozását hónapokig tartó egyeztetés előzte meg, amelybe egyesülete mellett bevontak más szakmai szervezeteket is. Olyan kérdéssort sikerült összeállítani, amely messzemenően lefedi a témakört - közölte. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !