Nagy méretű szöget vert unokája kutyájának fejébe, majd az ebet nyakig a földbe ásta a 76 éves szilvásváradi férfi

Állatkínzás bűntette miatt egy év - két évre felfüggesztett - börtönre ítélt az Egri Járásbíróság egy idős férfit, aki ácsok által használt nagy méretű szöget vert unokája kutyájának fejébe, majd az ebet nyakig a földbe ásta - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint az Egri Járási Ügyészség emelt vádat a 76 éves szilvásváradi elkövetővel szemben. Az esetről azt írta: miután az állat elszökött a család közös otthonából, de megtalálták és hazavitték, a nagyapa 2023 tavaszán úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves kutyát.

A férfi előbb egy 20 centiméter hosszúságú szöget vert a kutya homlokába, amivel beszakította az állat koponyacsontját, majd a még élő, fájdalmasan nyüszítő szibériai husky-t egy talicskába tette és kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe.

Az elpusztult kutya fejét egy gombaszedő vette észre, így találtak rá a tetemre. A falubeliek ezután értesítették a rendőrséget és az állatorvost - tette hozzá a szóvivő.     

A vádirat szerint a férfi súlyos traumát, az ezt követő fájdalommal és félelemérzettel pedig különös szenvedést okozott az állatnak. A járási ügyészség ezt figyelembe véve a tettét beismerő és megbánást tanúsító idős elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól.

Az Egri Járásbíróság az indítványt elfogadva egy év - két évre felfüggesztett - börtönre ítélte a vádlottat, akit kötelezett a bűnügyi költség megfizetésére. A végzés nem jogerős. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !