Letartóztatta a bíróság a visszaváltható üvegeket rabló hajléktalant

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak az 51 éves veszprémi hajléktalan férfinak, akivel szemben rablás bűntette miatt folyik nyomozás - közölte a birosag.hu.

A gyanúsított 2024. február 25-én a reggeli órákban Veszprémben köztéri padokon együtt italozott a sértettel és további két személlyel. A sértett az italozást követően a hátizsákjába rakott üres üvegekkel elindult a közeli élelmiszerüzlet irányába, hogy visszaváltsa azokat. A gyanúsított ekkor követni kezdte a sértettet, majd felszólította őt, hogy a hátára vett hátizsákjában lévő üres üvegeket adja oda neki, mert azokat ő akarja visszaváltani. A sértett nem kívánta átadni az üvegeket, mire a gyanúsított megragadta a sértett hátizsákját, és azt elkezdte lerángatni a sértett hátáról. A sértett próbálta magánál tartani a hátizsákját, de a gyanúsított végül ellökte őt, és megszerezte a hátizsákot, majd azzal távozott a helyszínről. A sértett a cselekmény során sérülést nem szenvedett. 

A sértett hátizsákjában az üres üvegeken (1 db vodkás, 3 db sörös és 1 db boros) túl benne volt még a sértett villanyborotvája és némi élelmiszer is.

A gyanúsított a hátizsákban lévő üres üvegeket visszaváltotta, amelyekért 352 forintot kapott, míg a hátizsák és az abban lévő további dolgok a nyomozás során a gyanúsítottól lefoglalásra majd a sértett részére kiadásra kerültek.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés végleges. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !