Csalással kombinált munka - A tapolcai rendőrök egy napon belül elfogták a két budapesti férfit

A 96 éves, Tapolca-környéki sértettet 2024. február 24-én személyesen kereste fel két férfi, hogy felajánljanak egy kedvező árú aszfaltozási munkát. Csupán félmillió forintot kértek munkadíjként, és a kivitelezésnek rögvest neki is kezdtek - írta a police.hu.

A nagyjából egyórányi tevékenység során a férfiak – előkészület nélkül – leöntötték a lakóház kapubejárójába a minimális mennyiségű zsákos, valamint maradék aszfaltot, majd azt elegyengették. A megbízó elégedetlen volt a kivitelezéssel, és több kifogással élt, ennek ellenére a munkások ráhatására átadott 350 ezer forintot.

Öt nappal később a két férfi visszatért a házhoz, hogy befejezzék korábbi munkájukat, és a további 150 ezer forintot is átvegyék. Ekkor magukkal vitték a sértett bankkártyáját, mellyel napokon át többször vásároltak Budapesten, illetve a PIN-kód ismeretével pénzt is vettek fel. Összesen 600 ezer forinttal rövidítették meg a férfi számláját.

Az idős férfi feljelentést tett, és egy nappal később a tapolcai nyomozók Budapesten el is fogták a két alkalmi munkavállalót. Az 52 és a 70 éves budapesti lakost a rendőrök őrizetbe vételüket követően csalás miatt hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatásukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !