Kerekesszékes, idős férfit fosztott ki egy hajléktalan Kazincbarcikán

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt. Az elkövető észrevette, hogy a kerekesszékes, idős, kórházi ápolt férfi készpénzt vesz fel az automatából, ezért bekísérte a liftbe, majd az emeletre érve elvette tőle a pénzt. 

A vádirat szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytat, bűncselekményekből tartja fenn magát. A férfi a kazincbarcikai kórház földszintjén látta, hogy a kórházi ápolt, 77 éves, időskorú, kerekesszékkel közlekedő férfi a bankjegykiadó automatából felvesz 100 000 forintot, amit a kerekeskocsi felnyitható tárolójába tett és elindult a lift irányába.

A vádlott vele együtt beszállt a liftbe, megkérdezte a sértettet, hogy hányadik emeletre megy, és megnyomta a 4. emelet gombját. A férfi az emeleti szintre érkezve a kerekeskocsi tároló részét felnyitotta, és kivette az összes készpénzt. A sértett ezt megpróbálta megakadályozni, és mellkasánál megfogta a vádlott kabátját, azonban betegségéből eredően annyira erőtlen volt a fogása, hogy a férfinak sikerült elmenekülnie.

A vádlott a pénzt alkoholra, cigarettára és energiaitalra költötte.

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaeső elkövetővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !