Jótékony célt színlelve gyűjtöttek pénzadományokat román fiatalok Somogyban

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatal férfival szemben, míg a Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy másik román férfit, akik jótékony célt színlelve gyűjtöttek pénzadományokat Somogyban.

A Somogy Vármegyei Főügyészség az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta a kaposvári üggyel kapcsolatban, hogy a vádlott 2023 szeptemberében érkezett a vármegyeszékhelyre, ahol egy áruház területén szólította le a vásárlókat. A férfinél egy aláírásgyűjtésre alkalmas ív volt, miszerint a pénzt sérült gyermekek megsegítésére szánják.

A vádlott a kapott összegeket saját kiadásaira kívánta fordítani, de pár órán belül lebukott. A kaposvári rendőrök előállították és elszámoltatták, és a kicsalt 20 ezer forintot lefoglalták.

A tájékoztatás szerint egy másik román fiatal 2024 februárjában Siófok belvárosában csapta be a járókelőket. A vádlottat a nyomozó hatóság egy órán belül elfogta és lefoglalta az ez idő alatt kicsalt 5140 forintot.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Siófoki Járásbíróság az őrizetbe vett férfit jogerősen egy év három hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette. A kaposvári ügyben ugyancsak felfüggesztett szabadságvesztés büntetés az indítvány a vádlottal szemben - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !