Három drogkereskedőt ítéltek fegyházbüntetésre Pécsen

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete és kábítószer birtoklása miatt jogerősen hat és nyolc év közötti fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla pénteken három dílert, amiért 2021 nyarán droggal próbáltak kereskedni.

A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az elsőrendű és a másodrendű vádlottak gyermekkori barátok voltak és 2021-ben mindketten gépjárművek adás-vételével foglalkoztak. Mindketten kábítószer-fogyasztók voltak és évek óta kapcsolatban álltak a harmadrendű vádlottal, aki kábítószert árult.

Miután 2021 augusztusában a harmadrendű vádlott korábbi beszerzési forrása megszűnt, az elsőrendű vádlott felajánlotta, hogy nagyobb mennyiségű amfetamint szerez neki.

Néhány napon belül vitt neki mintát, majd megegyeztek abban, hogy az elsőrendű vádlott 2 kilogramm speedet szerez be és értékesíti azt a harmadrendű vádlottnak 1,5 millió forintért.

A két autónepper ismeretlen helyen és ismeretlen személytől megvásárolta a kábítószert, majd előre egyeztetett helyszínen találkoztak a harmadrendű vádlottal, hogy azt értékesítsék neki.

A vádlottak tevékenységét a nyomozóhatóság rejtett figyelés keretében felügyelte és a rendőrök ekkor ütöttek rajta a vádlottakon, majd a náluk lévő amfetamint és kannabiszt lefoglalták. A lefoglalt speed hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határának mintegy 28,5-szerese volt.

A Zalaegerszegi Törvényszék első fokon az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete és kábítószer birtoklása miatt 6 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat bűnsegédként jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérletében és kábítószer birtoklása miatt 6 év, a harmadrendű vádlottal szemben jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete, kábítószer birtoklása és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte.

A vádlottak legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsáthatók feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen bejelentett védelmi fellebbezések folytán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a korábbi ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !