Egy budapesti lakás mellékhelyiségében bujkálva találták meg a volt élettársát életveszélyesen megszúró férfit

A Pest vármegyei rendőrök lezárták a nyomozást egy 46 éves férfival szemben, aki több erőszakos bűncselekményt követett el élettársával szemben.

Az elkövető és az áldozat élettársi kapcsolata mindvégig konfliktusokkal volt tele, a férfi rendszeresen bántalmazta párját mind fizikálisan, mind verbálisan, mígnem végleg különköltöztek egymástól - közölte a rendőrség.

A gyanú szerint G. Zoltán nem hagyta annyiban, szakításuk után egyik közös ismerősükön keresztül üzent a nőnek, hogy beszélni akar vele. Azt is kikötötte, ha az nem tesz eleget a kérésnek, „felkeresi és szétszurkálja”. Az általa adott határidőn belül nem érkezett válasz, így 2023. január 23-án reggel megjelent volt párja vecsési otthonánál, ahol ordibálni és dulakodni kezdtek egymással, a férfi kést rántott, és megszúrta áldozatát. A sérült asszonynak sikerült kimenekülnie a házból, a szomszédoktól kért segítséget, miközben támadója meglépett.

A mentők a megszúrt asszonyt életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, ahol a lépét és az epehólyagját is el kellett távolítani. Az eljárásban kirendelt igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint az, hogy a sértett életben maradt, kizárólag a kellő időben alkalmazott orvosi ellátásnak volt köszönhető.

A rendőrök a férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, és két napon belül egy budapesti lakás mellékhelyiségében bujkálva találták meg. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a férfi huzamosabb ideje, több kinyilatkoztatásával is, életveszélyesen fenyegette az asszonyt. G. Zoltán megpanaszolta gyanúsítását, azt mondta, abszolút nem volt ölési szándéka, egykori párját a mai napig szereti.

Az azóta is rácsok mögött lévő férfival szemben felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés, zaklatás, valamint előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest vármegyei rendőrök a napokban befejezték, az iratokat vádemelést javasolva átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !