Felfüggesztetett kapott a négy hónapos csecsemőjét életveszélyesen bántalmazó esztergomi férfi

A Tatabányai Törvényszék nyilvános, folytatólagos tárgyaláson hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki a vád szerint Esztergomban bántalmazta gyermekét. A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és az élettársa kapcsolatából 2021. június 3. napján megszületett közös gyermekük, a sértett, akit ezt követően együtt neveltek a közös lakóhelyükön. A nő időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra a vádlott felügyeletére bízva otthon hagyta a sértettet. A sértett a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet a vádlott nehezen tolerált, vele szemben hangos kiabálással vezette le indulatát.  A vádlott 2021. szeptember 27. és október 4. között 2 alkalommal egyedül maradt otthon a gyermekével. A gyermek felügyelete során nem volt elég körültekintő, így a gyermeknek – fejének valamilyen tompa tárgyba történő nekiütődésével - olyan sérülést okozott, amely életveszélyes következményekkel járt. 

A csecsemő a bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen 2021. október 4. napján esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette. A vádlott ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott. A sértettnél közvetetten életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár a csecsemő halála is bekövetkezett volna. A sértett sérüléseinek tényleges gyógytartama 3-4 hét volt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !