Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki megölt két embert Miskolcon

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a Miskolci Törvényszék egy férfit, aki 2020-ban megölte két alkalmi ismerősét; a vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős - közölte az MTI-vel a Miskolci Törvényszék.

A vádlott 2020 augusztusában megismerkedett egy férfival, akivel együtt italozott, majd ismeretlen okból elhatározta, hogy megöli. Miskolc hétvégi házas övezetében bemásztak egy kertbe, ahol a vádlott egy karóval agyonverte őt.

2020. szeptember 11-én a vádlott együtt italozott egy férfival, majd másnap hajnalban mintegy 50 késszúrással meggyilkolta őt. Ugyanebben a hónapban a férfi egy alvó embertől elvette pénzét és igazolványait.  

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A férfi legkorábban 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy az eljárás során a sértett más személyt hamisan vádolt a bűncselekmény elkövetésével, és feltételes szabadulását követő rövid időn belül követett el a bűncselekményeket.

Súlyosító körülményként értékelték az élet elleni bűncselekmény többszörös minősültségét, a vádlott csavargó, munkakerülő életmódját, önhibából eredő ittas állapotát, gátlástalan elkövetési módját, valamint annak tényét, hogy megbánást egyáltalán nem tanúsított.

Ilyen körülmény volt még, hogy az ügy országszerte közfelháborodást váltott ki, és a hasonló cselekmények emelkedő száma is.

Mint írták, enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott a nyomozás során részben beismerte az elkövetést Igaz, a tárgyalási szakban lényegében tagadta azt, váltakozó védekezést terjesztve elő. Az enyhítő körülmények közé sorolták, hogy a kifosztás sértettje visszakapta iratait.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, lényeges enyhítést és határozott tartamú szabadságvesztés kiszabását kérve a Debreceni Ítélőtáblától. Az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn nyilatkozattételre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !