Akár 20 évet is kaphat az a férfi, aki kitépte egy idős nő nyakláncát egy budapesti lépcsőházban

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 43 éves férfival szemben, aki segítséget színlelve egy lépcsőházban támadt egy idős nőre. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. 

A többszörösen büntetett előéletű férfi két feltételes szabadság hatálya alatt állt. A vád szerint az elkövető 2023 júniusában, délelőtt, követett egy időskorú nőt, és bement utána a lépcsőházba. A férfi szóba elegyedett a nővel, azt ajánlva, segít felvinni a csomagjait. A sértett ezt gyanútlanul elfogadva átadta a táskáját. A férfi ekkor a táskával előre szaladt a lépcsőn, majd kilopta a táskából a nő pénztárcáját és visszatért az alacsonyabb emeleten álló sértetthez. Amikor a nő a lakása ajtaját próbálta kinyitni, a férfi ráfogott a kezében tartott táskára, azt húzta, és megpróbálta megszerezni. A sértett ellenállása miatt azonban végül inkább a nő nyakláncát tépte ki és menekült el. A nyaklánc letépése a nőnek könnyű sérüléseket okozott.

A férfit a rendőrök hat nap alatt azonosították és elfogták, azóta letartóztatásban van.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség időskorú sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben. A támadóval szemben az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott a vádiratában azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint rendelje el 2 korábbi feltételes szabadság végrehajtását. A vádhatóság indítványozta azt is, hogy a megszerzett zsákmány erejéig a bíróság alkalmazzon vagyonelkobzást.

A vádlott erőszakos többszörös visszaesői minőségére figyelemmel a törvény akár 20 év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !