A gyors segítség életet mentett: a Készenléti Rendőrség munkatársai emelték ki egy balesetben érintett jármű beszorult sofőrjét Balatonfűzfőn

A Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság orosházi osztályának járőrei, Végh Zoltán r. törzszászlós, Fekete Alex r. törzsőrmester és Farkas István r. törzsőrmester éppen egy képzésre tartottak, amikor Balatonfűzfőn, a 71-es főút és a Rákóczi utca kereszteződésénél egy közlekedési balesetet észleltek. 

A rendőrség beszámolója szerint egy gépkocsi ütközött egy nyerges vontatóval. Azonnal odamentek, és látták, hogy a gépkocsi sofőrje, egy 42 éves férfi beszorult az autójába. A készenléti rendőrök kézzel felfeszítették az Opel beragadt ajtaját, közben próbáltak kommunikálni a sérülttel, aki sokkos állapotban volt. Majd látták, hogy a jármű motorházteteje füstöl, és a motortérből gyúlékony folyadék ömlik az úttestre – tartani lehetett attól, hogy kigyullad –, ezért kiemelték a vezetőülésből a sofőrt, és egy plédre fektették biztonságos távolságra az autótól. A mentőket a helyszínen tartózkodók értesítették.  

A súlyosan sérült férfit a rendőrök további ellátásra átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a veszprémi kórházba szállították.

A baleset körülményeit a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vizsgálj

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !