Több mint 444 ezer fő az ukrán veszteség, állítja az orosz védelmi miniszter

Az ukrán fegyveres erők vesztesége több mint 444 ezer fő a háború két éve folyamán - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az általa vezetett tárca keddi parancsnoki tanácskozásán.

"Az ukrán fegyveres erők összesen több mint 444 ezer katonát veszítettek a különleges hadművelet során" - mondta Sojgu.

A miniszter szerint az ukrán fél az év eleje óta naponta több mint 800 katonát és 120 harci eszközt veszít. Az orosz hadijelentésekben a veszteségadatok az elesett és a súlyosan megsebesült katonákra vonatkoznak.

A tárcavezető bejelentésével kapcsolatban a TASZSZ orosz hírügynökség emlékeztetett rá, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 31 ezerben nevezte meg a háború eleje óta elesett ukrán katonák számát.

A keddi moszkvai tanácskozáson Sojgu azt mondta, hogy az orosz hadsereg precíziós fegyverekkel semmisíti meg az ukrán fegyveres erők tartalékait, hogy megakadályozza ezeknek a a harcéri érintkezési vonalra vezénylését. A miniszter szerint az ukrán hadvezetés a tartalékok árán próbálja meg stabilizálni a helyzetet az ellentámadás kudarca után, és megakadályozni a front összeomlását.

Kijelentette, hogy a fontos avgyijivkai ukrán védelmi csomópont elfoglalása után az orosz hadsereg tovább javítja a helyzetét Donyeck és Kupjanszk körzetében, az elmúlt hét során kiverték az ukrán erőket a donyecki régióban lévő Pobjeda, Lasztocskine és Szjeverne településről. A tárcavezető szerint az orosz hadsereg az év eleje óta mintegy 327 négyzetkilométernyi területet "szabadítottak fel" a "nácik" alól az "új régiókban". Elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők létesítményeire - egyebek között nehézlángszórókkal - erős tűzhatást gyakorolnak, megakadályozandó, hogy helyreállítsák harcképességüket. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !