Több mint 30 millió forint értékkel távoztak a betörők

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három georgiai állampolgárságú férfival szemben, akik kifejezetten bűncselekmények elkövetése céljából érkeztek rendszeresen Magyarországra és a találomra kiválasztott ingatlanokat álkulcsokkal törték fel.

A vádirati tényállás szerint a három férfi minden esetben autóval érkezett Magyarországra, ingatlanokba törtek be, majd rendre távoztak is az országból. Összesen 17, budapesti, győri és székesfehérvári ingatlanba törtek be, ahonnan készpénzt, ékszereket, széfeket és okiratokat tulajdonítottak el javarészt. Szervezett együttműködés keretében valósították meg a bűncselekményeket.

Az ügyészség a terhelteket minősített lopásokkal vádolja. A büntetési tétel két vádlott esetében 12 évig terjedő, harmadik társuk esetében - aki kizárólag az utolsó két bűncselekmény elkövetésében vett részt – hét évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak közül ketten letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

A mellékelt rendőrségi fényképeken az elkövetők álkulcsai, az eltulajdonított ékszerek egy része és az elkövetők kommunikációját segítő adóvevő látható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !