Súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta az ügyészség a gyermekeit szexuálisan molesztáló férfi ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a lányaihoz szexuálisan közeledő férfi büntetésének súlyosítását indítványozta.

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint a családapa 2005. és 2017. között szexuálisan molesztálta kiskorú lányait kihasználva feleségének távollétét. A bűncselekményeknek az vetett végett, hogy az időközben nagykorúvá vált egyik sértett az őt ért bántalmazásról beszámolt édesanyjának, aki a rendőrségen feljelentést tett.

A Kecskeméti Törvényszék a bűncselekmények elkövetését tagadó férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. A törvényszék megállapította, hogy a férfi legkorábban a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség a vádlott terhére, súlyosítás érdekében, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása végett. A vádlott és védője valamennyi vádpont alól történő felmentés érdekében fellebbezett. 

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését. Erre tekintettel indokolt a törvényszék ítéletének az ügyészség fellebbezése szerinti megváltoztatása.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !