Mintegy 4 millió forintot csaltak ki telefonon egy pécsi férfitól, a módszer a szokásos volt

Egy férfi mintegy 4 millió forintot csalt ki telefonon egy pécsi férfitól. A módszer a szokásos volt, magát banki ügyintézőnek kiadva, egy alkalmazás segítségével rövidítette meg a sértett bankszámláját.

Magát banki ügyintézőnek kiadva hívta fel a csaló a pécsi sértettet azzal, hogy gyanús tranzakciót észleltek a számláján, és amennyiben azt nem ő kezdeményezte, akkor diktálja be az SMS-ben érkező megerősítő kódokat, hogy az utalást törölni tudják. Mint ahogy több korábbi esetben, a gyanútlan áldozat a kérésnek itt is eleget tett, így a bűnöző közel négymillió forintot emelt le a számlájáról. A pénzt az anyja és egy ismerőse számláira utalta át, majd másnap egy bankautomatából megpróbálta az ismerősével felvetetni a pénzt. Ez azonban már nem jött össze neki, mert a rendőrség addigra zárolta a számlákat.

A rendőrök azonosították, majd kihallgatták az elkövetéssel gyanúsítható 22 éves soproni férfit. Azonban nem csak ő lett gyanúsított, az anyját szintén kihallgatták, mert a gyanú szerint ő is tevékenyen részt vett az online pénzcsapolásban.

Mindkettejük ellen csalás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !