Egy Putyinos póló miatt agyba-főbe vertek egy férfit Mogyoródon

A rendőrség közleménye szerint mogyoródi HÉV-állomás közelében került konfliktusba három férfi, a vita az egyikük által viselt, egy külföldi politikai vezetőt ábrázoló póló ellen emelt kifogással kezdődött. A 24.hu értesülései szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök képe volt az egyik férfi pólóján. A szóváltás dulakodásba, bántalmazásba fordult, ketten voltak egy ellen, az 58 éves férfi komoly sérülések nélkül megúszta a támadást, ám néhány órával később már súlyos állapotban kellett kórházba vinni.

A helyszín ugyanaz volt, csak az időpont tért el a két ellenérdekű fél következő összecsapását illetően. Az 58 éves férfi fiaival érkezett az állomás közelébe, ahol korábbi támadóival találkoztak. A szócsata újból fizikai erőszakkal párosult, a résztvevők ütötték-verték, akit értek. Testszerte ökölcsapások, rúgások záporoztak, baseball ütő suhant, a 44 és a 38 éves külföldit az sem érdekelte, hogy ellenfeleik magzatpózban a földön kuporogva, vagy éppen feltartott karjukkal védekezve próbálták túlélni. Végül a riasztott rendőri egységek vetettek véget a verekedésnek.

Az 58 éves apának eltört a bordája, a szemüregcsontja, az orrcsontja és légmelle keletkezett, mindkét fia, valamint az egyik külföldi zúzódásokkal, 8 napon belüli sérülésekkel úszta meg a történteket, a másik külföldi résztvevőnek a karja tört.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette – az időközben elkészült orvos szakértői vélemény alapján – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével egészült ki. Előbbivel az 58 éves apát és egyik fiát, utóbbival a 44 és a 38 éves külföldi férfiakat gyanúsították meg. Kihallgatásukon tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !