Lengyel zsebesekre csaptak le Budapesten, a tolvajok éttermekben és kávézókban vadásztak áldozataikra

Két lengyel állampolgárságú zsebest fogtak el a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) zseblopási alosztályának nyomozói. A tolvaj férfiak éttermekben és kávézókban vadásztak áldozataikra - írta a Zsaru Magazin.

A két férfi autóval érkezett a Nyugati térre, majd ott különváltak. Elsősorban a bevásárlóközpontok éttermeit, kávézóit célozták meg, sorra járták Budapest nagyobb vendéglátóhelyeit.

A módszerük az volt, hogy különválva éttermekben és kávézókban keresték az áldozataikat, majd ha alkalmas jelöltet találtak, telefonon értesítették a másikat– magyarázta Bartus Szilárd alezredes, a BRFK zseblopási alosztály csoportvezetője. "Amíg a bűntárs odaért, a gyanúsított előkészítette a terepet: leült a kiszemelt áldozat közelébe, és rátette kabátját a szék támlájára, hogy az a sértett kabátja vagy táskája mellé kerüljön. Amikor megérkezett a társa eljátszották, hogy épp akkor találkoztak, majd leültek beszélgetni. Ezután egyikük a letett kabáton keresztül benyúlt a sértett kabátjába vagy táskájába, és megpróbálta ellopni a sértett értékeit. A vele szemben ülő társa eközben testével takarta a lopást, és figyelte a kiszemelt áldozatokat, hogy jelezhessen társának, mikor mehet a nyúlás." - tette hozzá.

A két tolvaj ezt a színjátékot több étteremben is eljátszotta, de szerencsére nem sikerült zsákmányt szerezniük. Végül a MOM Parknál csaptak le rájuk a rendőrök.

Az 55 és 48 éves férfit őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a bíróság február 9-én el is rendelt. Mindkettőjüket lopás kísérletével gyanúsítják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !