Az országhatárok sem állították meg a nógrádi nyomozókat a rablás felderítésében

Csoportosan elkövetett rablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt indult Szlovákiában eljárás ismeretlen elkövetők ellen, akik Őrhalom közelében, a határnál megvertek egy szlovák férfit a lopott értékek megtartása érdekében - közölte a rendőrség.

A Szlovák Köztársaság Nagykürtösi Kerületi Ügyészsége által indított, a magyar hatóságoknak felajánlott büntetőeljárásban a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai a 2023 júliusában kezdődött nyomozás során azonosították az ismeretlen tetteseket. Egy 27 éves őrhalmi férfi és 25 éves testvére, valamint 16 éves nógrádmegyeri társuk 2023. május 15-én délután bodzázni indultak az Ipoly folyón átívelő gyalogoshídon keresztül a szlovákiai Ipolyvarbó településre. Szándékukat hamar megváltoztatták, amikor észrevettek két, hegesztéshez használt gázpalackot egy bekerítetlen ház udvarán. A három férfi megragadta a palackokat, és sietősen a híd irányába indultak, amelynek magyar oldalán hagyták járműveiket. A lopást észrevette egy 48 éves ipolyvarbói lakos, aki utánuk eredt, és megpróbálta őket számonkérni. Az Ipoly-híd magyarországi oldalán érte utol a palackokkal menekülőket, és az elszámoltatásból szóváltás, dulakodás, majd verekedés lett, amelynek során alaposan helybenhagyták a szlovák férfit. Az ütések, rúgások és a kővel dobálás következtében a 48 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövetők zsákmányuk egy részével elmenekültek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nyomozás során azonosították az elkövetőket, akik vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is letartóztatásban vannak, és a napokban gyanúsítottként hallgatták ki őket. A három férfi vallomást tett az elkövetés körülményeiről.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !