Játékfegyvert szegezett a nőre és 200 forintot követelt egy férfi Szombathelyen, fegyveresen elkövetett rablási kísérlet miatt felelhet

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy büntetett előéletű férfi letartóztatását fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben.

Az indítvány szerint sértett és férje körül egy szombathelyi gyorsétteremben ebédeltek. A sértett kiment a gyorsétterem teraszára, azért, hogy elszívjon egy cigarettát, kézitáskáját pedig a teraszon lévő asztalra helyezte. Ekkor észlelte, hogy közeledik felé a gyanúsított, kezében egy fekete-fehér színű maroklőfegyvernek látszó tárggyal. A gyanúsított 3-4 méter távolságban megállt a sértettel szemben és a maroklőfegyvernek látszó tárgyat felhúzta, majd – a sértett törzse irányába tartva – ráfogta a sértettre és 200 forint átadására szólította fel őt. A sértett védekezésül maga elé emelte a kézitáskáját. A gyanúsított ekkor meghúzta a fegyvernek látszó tárgy elsütő billentyűjét, amely kattanó hangot adott. Ezalatt a sértett férje kijött a gyorsétteremből és beindította a gépkocsijukat. A sértett ezt észlelve – azért, hogy férjétől segítséget kérjen – elkezdett a gépjármű irányába futni. A gyanúsított követte a menekülő sértettet, amikor a sértett odaért a gépkocsihoz, a gyanúsított megállt a gépkocsi előtt, majd a sértett férjének mutatva a fegyvert közölte, hogy „nézze meg játékfegyver”, valamint, hogy „csak 200 forintot akartam kérni”, ezt követően az étteremnél elhelyezett hulladéktároló edények irányába távozott, ahol rendőri intézkedés alá vonták. A bűncselekmény következtében kár nem keletkezett.

A gyanúsítottal szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányságon alkalmazott kábítószer gyorsteszt THC és BZO komponensekre pozitív eredményt mutatott. A későbbiekben további gyanúsításközlés is várható.

A gyanúsított jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés megakadályozása érdekében – különösen a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, a gyanúsított személyi körülményeire – a gyanúsított letartóztatásának elrendelése volt szükséges és indokolt.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be szabadlábra helyezés érdekében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !