Hosszú fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az idős asszonyt kirabló salgótarjáni férfit

A Salgótarjáni Járásbíróság kilenc év fegyházbüntetésre ítélt egy etesi férfit rablás bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete és okirattal visszaélés vétsége miatt.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a negyven éves vádlott tavaly nyáron, az esti órákban ittas állapotban, egy borosüveggel sétálgatott Salgótarján belvárosában, amikor észrevett egy gyalogosan haladó, 81. életévét betöltött idős asszonyt és elhatározta, hogy megpróbál tőle pénzt szerezni, ezért követni kezdte őt. Amikor a sértett mellé ért, megfenyegette őt, hogy  "Add ide a pénztárcádat, különben meghalsz!". Az időskorú sértett azonban nem adott neki pénzt, ezért a büntetett előéletű vádlott a kezében lévő borosüveggel szemből, nagy erővel fejen ütötte úgy, hogy a palack a sértett fején összetört. Az ütés következtében az idős sértett megszédült, de nem esett el, a feje viszont vérezni kezdett. A vádlott ezt követően a sértett vállán lévő szövetszatyrot – az abban lévő kézitáskával, lakáskulcsokkal, készpénzzel, személyazonosító okiratokkal, bankkártyával és egyéb használati tárgyakkal együtt – lerántotta, majd azokkal elfutott.

A cselekményt észlelte egy arra kerékpározó helyi lakos, aki a vádlottat a járművével folyamatosan nyomon követte, őt megállásra szólította fel, ezért a vádlott a szatyorban talált tárgyakat és közokiratokat magához vette, majd a sértett kézitáskáját és szövetszatyrát eldobta és úgy haladt tovább. A vádlott a szatyorban talált tárgyakat és közokiratokat később egy szemeteskonténerbe dobta, majd a távolsági autóbuszállomásig gyalogolt, ahol őt rendőri intézkedés alá vonták.

A bíróság a vádlottat a fegyházbüntetésen túlmenően 10 év időtartamra a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !