Elvesztette pénztárcáját egy 18 éves salgótarjáni fiatal, a becsületes megtaláló a benne lévő kábítószerrel együtt leadta a rendőrségen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 18 éves salgótarjáni fiatal ellen, aki elvesztette a pénztárcáját, amit a becsületes megtaláló a benne lévő kábítószerrel együtt leadott a rendőrségen.

A vádirat szerint az akkor még fiatalkorú vádlott 2021 nyarán elvesztette a pénztárcáját egy játszótéren. Másnap egy kutyasétáltató megtalálta a tárcát, és azt leadta a rendőrségen. A pénztárca átnézése során a rendőrök megtalálták a vádlott személyes iratait, de a pénztárcában volt két csomag kannabiszt tartalmazó növényi őrlemény is.

A rendőrök a tárcában talált iratok alapján megállapították a tulajdonos kilétét, kihallgatták, majd tőle vizeletmintát vettek, melyből kiderült, hogy nem csak tárolta a drogot, hanem abból fogyasztott is. Mivel a kábítószer csekély mennyiségű volt, az ügyészség felfüggesztette az eljárást annak érdekében, hogy a férfi részt vehessen egy kábítószer-használatról szóló kezelésen, melyet önként vállalt. A kezelés fontossága abban áll, hogy amennyiben a foglalkozásokon a kezdő kábítószer fogyasztók részt vesznek, nem lehet őket megbüntetni a cselekményükért.

A fiatal a korábbi vállalása ellenére nem vett részt a foglalkozásokon, így az ügyészségnek el kellett rendelnie az eljárás folytatását és ellene vádat emelt kábítószer birtoklás vétsége miatt. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !