Élete végéig fegyházban maradhat a drogfüggő férfi, aki körfűrésszel támadt édesapjára Budapesten

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi körfűrésszel támadt édesapjára. A bíróság az erőszakos többszörös visszaesőt férfit tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a férfi a Budapesten élő édesapjához költözött. Az elkövető kábítószer fogyasztó életmódja miatt sorra ellopta az édesapja értéktárgyait, mintegy 200 000 forint összegben, amelyeket eladott. Az elkövető konfliktusoktól terhelt együttélés során a nálánál enyhébb fizikumú édesapjával szemben emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartást tanúsított, felpofozta, többször ököllel ütötte a fejét. A férfi úgy megrúgta apja mellkasát, hogy a sértett töréssel járó sérülést szenvedett.

A terhelt 2021. április 4-én, az édesapja engedélye nélkül elvitte az autóját, és azzal közlekedett. A férfi a lakásba visszatérve leittasodott, édesapjával szóváltásba került, őt ököllel ütötte az arcán, egy fanyéllel a hátát ütlegelte, illetve nagy erővel megrúgta, megtaposta. A támadó egy elektromos körfűrésszel a sértett hátán 15 cm hosszúságú sebet vágott, aki ezt a sérülést eszméletlen, védekezésre képtelen állapotban szenvedte el. Az elkövető bántalmazása a sértett halálának reális lehetőségét hordozta.

A férfi a sértett sérüléseit mobiltelefonjával lefotózta, és ismerőseinek azzal küldte szét, hogy „megöltem az apám”. Az egyik címzett riasztotta a rendőrséget, akik az elkövetőt a lakásban elfogták, a sértettet kórházba szállíttatták.

A Fővárosi Törvényszék az erőszakos többszörös visszaeső férfit minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül tényleges életfogytig tartó fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. 

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához továbbított indítványával az elsőfokú ítélet helybenhagyását kezdeményezte.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !