Egy monitoron kaptak hajba Kunmadarason, életveszélyes sérülés és börtön lett a vége

A Szolnoki Törvényszék ítéletet hozott annak a 40 éves férfinak és 21 éves társának a büntetőügyében, akik az egyik kunmadarasi családi ház udvarán úgy megvertek egy férfit, hogy közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett, és csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti az életét.

A vádlottak azért keresték fel otthonában áldozatukat, mert az egyikük, az idősebb vádlott egy monitor adásvétele kapcsán vitában állt vele. A beszélgetés hamar szóváltássá, a veszekedés tettlegességgé fajult, aminek a sértett édesanyja vetett végett. Segítségért kiabált, amivel elijesztette a támadókat, és mentőt hívott fiához, amivel alighanem megmentette a gyermeke életét. 

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emelt vádat. A Szolnoki Törvényszék 7 tárgyalást tartott, majd az utolsón ítéletet hozott. Az idősebb vádlottat, aki miatt birokra keltek, társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönre ítélte, és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől. 

Huszonéves társát – aki 17 évesen, szintén Kunmadarason, a nyílt utcán megverte a volt barátnőjét, amiért próbára bocsátották, és jelen cselekményét ennek tartama alatt követte el –társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 2 év börtönre ítélte, aminek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. 

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség a másodrendű – a fiatalabb – vádlott terhére, súlyosításért, felfüggesztett helyett hosszabb tartamú végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett, míg az elsőrendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !