Azt ígérték 6 millió forintért eltüntetnek egy 129 milliós adósságot, eljárás indult egy hatvani férfi és társa ellen

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatnak büntetőeljárást a Pest vármegyei nyomozók egy hatvani férfi és társa ellen. A gyanú szerint azt ígérték, 6 millió forintért – befolyásos ismerőseik közbenjárásával – eltüntetnek egy 129 milliós adósságot.

„Nagy halakként” emlegette nemlétező ismerőseit az az 56 éves hatvani férfi, aki egy vállalkozók közti anyagi vita rendezésére kapott közvetítői megbízást. A lehetőséget megragadva O. Csaba közvetítés helyett csalásba fogott, a vitában adósként szereplő férfit próbálta 6 millió forinttal megrövidíteni, cserébe azt ígérte, befolyásos ismerőseivel elintézi, engedjék el a teljes, 129 milliós tartozását.

Ilyen ismerősökről valójában szó sem volt, időnként elejtett egy-egy közismert, a politikai élethez köthető nevet, ám közük nem volt egymáshoz. Tényleges célja az volt, hogy milliókat csaljon ki a vállalkozótól, ennek érdekében folyamatosan azzal hitegette, mindent elintéz és lerendez a 129 millió töredékéért.

A vállalkozó két alkalommal fizetett is összesen 2,5 millió forintot, miután azzal fenyegették meg, hogy adósságát az alvilágban értékesítették. E szerep eljátszására O. Csaba egy ismerősét, S. Józsefet kérte fel. Az előadás olyannyira hihető volt, hogy a vállalkozó fizetett.

O. Csabát és S. Józsefet 2024. február 7-én fogták el, egyikük sem tett vallomást.

Csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !