Videón, ahogyan kifosztanak egy alvó férfit a Nyugati pályaudvarnál

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt két büntetett előéletű férfival szemben, akik pár hónappal ezelőtt, a Nyugati pályaudvarnál kifosztottak egy földön fekvő, alvó férfit. 

A vádirat szerint a vádlottak - egy 32 és egy 54 éves férfi - 2023. szeptember 2-án, éjjel, bementek a Nyugati pályaudvar és a mellette lévő bevásárlóközpont közötti csarnokba. A fiatalabb vádlott felfigyelt a földön, ittas állapotban alvó sértettre. A férfi leült mellé, majd – a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva – kutatott a férfi ruházatában. Ezután intett a közelben lévő társának, aki beállt eléjük azért, hogy takarja a társa cselekményét, aki végül egy indítókulcsot vett ki a sértett nadrágzsebéből.

Ezt követően az idősebb elkövető is leült a sértett mellé, és értékeket keresve, ő is áttapogatta az alvó férfi ruháját, valamint az alaposabb vizsgálódás érdekében, a telefonja vakujával megvilágította a sértettet és annak zsebeit.

A térfigyelő szolgálat munkatársa a kamerán keresztül észlelte, és mindvégig figyelemmel kísérte a vádlottak cselekményét, a járőrök pedig a helyszínen elfogták a kifosztókat.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy a fiatalabb, mint többszörös visszaeső, feltételes szabadságra nem bocsátható.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !