Új módszerrel dolgoznak a taxishiénák Budapesten

Több mint 40 ezer forinttal húzott le egy fővárosi taxis ír turistákat – írja a Blikk. Egy nő a Tiktokon számolt be arról, hogy egy taxiállomáson szálltak be egy autóba. Kártyával fizetett, azt azonban már egy étteremben vette észre, hogy a budapesti kiruccanásra szánt pénze elfogyott, 110 eurót húzott le a taxis a számlájáról, holott alig utaztak vele.

Az RTL szerint az eset nem egyedi, többen is hasonló módon jártak Budapesten. Egy kommentelő azt írta, 111 euróval akart lehúzni egy taxis 2 perces fuvarért, egy harmadik turistától pedig 90 eurót követeltek.

Miattuk a bulinegyed környékére sok tisztességes taxis már be sem jut, ezért állnak meg valamivel távolabb és kérik az utast a diszpécserek, hogy sétáljon ki oda – mondta a Blikknek Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. A csalóknak ráadásul új módszere van: bankkártyás fizetésnél egy nullával többet ütnek be a terminálon, így lesz a 4 ezer forintból 40 ezer, a turista pedig sokszor már csak később veszi észre, hogy átverték.

A rendőrség több eljárást is indított ilyen ügyekben – közölte a lappal a BRFK.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !