Parkolási vita miatt gyújtottak fel egy autót Budapesten (videó)

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 69 éves férfit, aki felgyújtotta annak a nőnek az autóját, akivel korábban egy parkolási konfliktusból adódó vitája volt. Az elkövetőt a bíróság 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A vád szerint a férfi éjjel, autóval a XVIII. kerületbe hajtott, majd leparkolt abban az utcában, amelyikben a sértett lakott. A férfinak a nővel egy korábbi parkolási konfliktusból adódó vitája, illetve nézeteltérése volt. A vádlott kiszállt az autóból, majd gyalog, a kezében egy égésgyorsító anyagot tartalmazó palackkal, a sértett háza előtt parkoló autóhoz ment. Az autóhoz érve a férfi a palackban lévő égésgyorsító anyaggal leöntötte a sértett gépkocsiját, majd azt meggyújtotta.

A tűz hatására a jármű teljesen kiégett, amelynek következében a sértettnek mintegy 600 000 forint kára keletkezett.

A kerületi ügyészség az elkövetőt gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság rongálás bűntettében bűnösnek mondta ki a férfit, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !