Netes csalót fogtak el a rendőrök

Egy budapesti férfival szemben folytatnak nyomozást a vasi kibernyomozók, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy két vármegyei sértett adatait is megszerezte, majd azokkal visszaélve több mint egymillió forintot csalt ki tőlük - közölte a rendőrség.

Egy Vas vármegyei férfi és egy nő hirdette az online piactéren eladásra szánt termékeit, amelyekre rövid időn belül jelentkezett is vevő. Az eladók mindkét esetben egy, látszólag futárszolgálattól érkező e-mailt kaptak, benne egy linkkel, amely egy, megtévesztésig a cég weboldalára hasonlító oldalra navigált. Itt kiválaszthatták melyik banknál vezetik számlájukat, ahol megadták a felhasználónevüket, jelszavukat. Miután ezt megtették, azzal szembesültek, hogy nagyobb pénzösszeg tűnt el a számlájukról.

A rendőrök a széles körű nyomozást követően azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit kihallgattak, majd lakhelyén kutatást végeztek. A vagyonmegtérülés biztosítása érdekében mobiltelefont, elektromos rollert és laptopot is lefoglaltak.

A férfi ellen kétrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt folytatják az eljárást a kibernyomozók.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !