Közel 20 millió forint tűnt el egy békési férfi számlájáról azután, hogy magukat banki ügyintézőnek kiadó idegenek hívták fel

Csalás és pénzmosás miatt fogtak el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit, aki banki ügyintézőnek adta ki magát, és így emelt le mintegy 20 millió forintot egy vállalkozó számlájáról - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy a csaló telefonon azt mondta a békési férfinak, hogy valaki pénzt akar levenni a cége számlájáról, így sürgősen zárolni kell azt, és ehhez szükség van az ügyfél közreműködésére.

Másnap a férfi személyesen bement a bankjába, ahol azzal szembesült, hogy nincs pénz a számlán, két részletben 18 millió 800 ezer forintot utaltak el róla.

A férfinak ketten telefonálhattak, egyiküket kedden hajnalban lakóhelyén fogták el a rendőrök, és lefoglalták a laptopját, a táblagépét és a mobiltelefonjait.

Zárolták az élettársa bankszámláját, amire pénzt utalt, és elkobozták a vagyonát. Több mint 2 millió forintot, két autót és körülbelül 1 millió forintot érő arany ékszereket foglaltak le tőle.

A 33 éves férfi csalás és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetben van, társát még keresik.

A páros a gyanú szerint egy paksi férfit is megkárosított, az ő számlájáról ugyanezzel a módszerrel 1 millió 200 ezer forintot utaltak el - áll a közleményben. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !