Felgyújtotta alvó lakótársait egy férfi Angyalföldön

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy XIII. kerületi romos épületben a mellette alvó párt szándékosan felgyújtotta, és az egyik sértett belehalt sérüléseibe - közölte a Fővárosi Főügyészség  az MTI-vel.

A vádirat szerint a gyanúsított a mellette alvó nőre és férfira - a nő miatt kialakult viszályuk miatt - szándékosan rárúgott egy fémdobozt, amiben benzin égett.

A lángokra felébredő férfi a kezeivel próbálta eloltani a testén égő tüzet, miközben kimenekült az épületből, ahol összeesett. A ráfröccsent égő benzincseppektől a matracon alvó élettársa egyik lába szintén lángra kapott. A nő pánikba esett, emiatt a gyorsan terjedő tűz, illetve füst ellenére az épületet nem tudta elhagyni, onnan végül az egyik szomszédos helyiségben lakó férfi menekítette ki.

A vádlott elmenekült a helyszínről, a tüzet egy arra közlekedő gépkocsi vezetője észlelte, ő hívott segítséget. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet eloltották, a sértetteket pedig a mentők kórházba szállították.

A sértett férfi a testfelszínének mintegy 90-95 százalékára kiterjedő, súlyos égési sérüléseket szenvedett. A férfi élettársa könnyebb égési sérüléseket szenvedett, de a gyorsan tovaterjedő tűzre figyelemmel ő is életveszélyben volt - ismertette a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetőt aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !