Karácsony Gergely: a kormány kamionokkal akarja elárasztani a fővárost

"A budapesti közlekedés és a budapestiek nyugalma érdekében újabb vitát vagyunk kénytelenek megvívni a városban a kormányt képviselő Budapest Főváros Kormányhivatalával. Hiába akarják, mi nem fogjuk rászabadítani a budapesti utakra a kamionokat" - írta bejegyzésében Karácsony Gergely. 

"A kormányhivatal ugyanis, ki tudja miért, feladatának érezte, hogy előírja a Fővárosi Önkormányzat számára egy 13 éve működő rendszer megváltoztatását, azt, hogy úthasználati díjjal tarthassuk távol a teherforgalmat, a kamionokat a város belső útjairól. Így 13 év után a kormányhivatal éppen most jön rá, hogy szerinte a főváros nem jogosult útdíjat előírni. Ha ezt hagynánk, visszaállna az a rend, amire talán sokan emlékeznek a városban: kamionsorok az Üllői úton és máshol. Na, ez nem lesz." - tette hozzá a főpolgármester.

"A Fővárosi Közgyűlés elé olyan javaslatot terjesztek, hogy küldjük el a kormányhivatalt a…legalább a bíróságra. Budapest nem lesz újra kamionsztráda!" - zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !