Kábítószer-kereskedelemből próbált megélni egy miskei család

A Kalocsai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy miskei családdal – anyával, lányával és élettársaikkal – szemben, akik közel fél éven át kereskedtek „kristály” fantázianevű tudatmódosító szerrel Miskén. A család mellett az őket kristállyal ellátó jánoshalmi férfi és nő is a vádlottak padjára kerül.

A vádirat szerint a miskei család 2023 januárjától, családi alapon szerveződve, „kristály” fantázianevű tudatmódosító szer értékesítésébe kezdett. Az új pszichoaktív anyagot egy jánoshalmi férfitől és nőtől – az ügy harmad- és negyedrendű vádlottjaitól – nagyobb mennyiségben szerezték be, majd azt kisebb pakkokra porciózták. Az így kimért adagokat pedig az éppen otthon tartózkodó családtag értékesítette a fogyasztók részére.

A család összesen 36 alkalommal, alkalmanként 10 000 forint értékben vásárolt kristályt Jánoshalmán, majd azt alufólia pakkokban értékesítették Miskén vevőik részére, darabját 1000 forintért. A családnak 16 alkalmi és 5 rendszeres vásárlója volt. Rajtuk kívül a lány és élettársa – az ügy első- és hatodrendű vádlottjai – két fiatalkorú és egy gyermekkorú személynek is értékesítettek a kristályból.

A vádlottak tevékenységének a 2023. május 31. napján tartott összehangolt rendőri akció vetett véget, amelynek során ötüket őrizetbe is vették. Az ekkor tartott kutatásokon a jánoshalmi nőtől kristályt, amfetamint és jelentős mennyiségű készpénzt, a jánoshalmi férfitől 9 tő kendert, míg a miskei édesanyától értékesítésre szánt kristályt is lefoglaltak.

Az ügyészég a miskei vádlottakat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, a lányt és élettársát emellett a 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is, míg a jánoshalmi vádlottakat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kábítószer birtoklása bűntettével vádolja és valamennyiükkel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !