Elsőfokú ítélet született egy 17 éves lányt megerőszakoló budapesti férfi ügyében

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt vádat egy most 42 éves férfival szemben, aki 2013-ban, Budapest II. kerületében megtámadott és megerőszakolt egy hazafelé sétáló 17 éves lányt. A bíróság a vádlottat 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a vádlott 2013. július 29-én, éjjel, a II. kerületben figyelt fel a buszról leszálló, hazafelé tartó 17 éves lányra, akit követett. Amikor a férfi utolérte a fiatal lányt, mellé lépett, egy hirtelen mozdulattal kitépte a kezéből a telefonját, majd rátámadt, ennek során lefogta a lány karjait, és befogta a száját, majd a vállára emelte és akarata ellenére egy közeli bokros területre vitte. A sértett próbált védekezni, ütlegelte a vádlott hátát és segítségért kiabált. 

A bokros területen a vádlott a sértettet a földre kényszerítette, az orrát és száját is befogta, ezért a megfélemlített, levegő után kapkodó lány egy kis idő múlva felhagyott az ellenállással. A vádlott a kiskorú sértettet ezután megerőszakolta, majd kivette a sértett táskájából lakcímkártyáját, megnézte, hogy hol lakik, majd annyit mondott, hogy ne jelentse fel. A sértett ezt követően, egy alkalmas helyzetben ott hagyta a vádlottat és haza sietett, ahol az édesanyja értesítette a rendőrséget.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság az elkövetőt vád szerint bűnösnek mondta ki, és 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védő felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !