Elítélték a veszprémi ékszerboltot kiraboló banda tagjait

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozza azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik társaikkal egy veszprémi ékszerboltot raboltak ki.

A tényállás szerint a két román férfi és ismeretlenül maradt négy társuk a délutáni órákban egy veszprémi ékszerboltban követték el a bűncselekményt. Arcukat maszkkal, csuklyával eltakarták, kalapácsokat és egy rudat magukhoz vettek, majd befutottak az üzletbe. Ott összetörték az ékszertárolókat, és a táskáikba kezdték pakolni az ékszereket. Az eladó próbálta ezt megakadályozni, ezért vele dulakodtak, egyikőjük a kalapács nyelével a vállát megütötte. A támadás 33 másodpercig tartott, ezután a vádlottak és a társaik a helyszínről elmenekültek, őket Romániában elfogták, majd a magyar hatóságoknak átadták.

A rablók 11 683 909 forint értékű ékszert vittek el, az üzlet berendezésének összetörésével és a tárolóból kiesett ékszerek megrongálódásával 3 447 610 forint kárt okoztak.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntette és társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt 9 év, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre kiutasította őket Magyarország területéről. I. r. vádlott különös visszaeső, ezért kapott súlyosabb büntetést.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetések súlyosítása, a vádlottak és védőik felmentés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetett előéletű vádlottak büntetésének a súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !