Egymás után zárnak be a falusi kocsmák Magyarországon

Az iskolák, óvodák, posták, boltok, takarékszövetkezeti fiókok után egyre több kistelepülésen tűnnek el az igazi falusi kiskocsmák, presszók, vagy éppen talponállók – adta hírül az ATV Híradó.

Azt gondolhatnánk, hogy az alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében a folyamat üdvözlendő lehet, azonban sok olyan község van, ahol ezek a helyek jelentették az utolsó közösségi teret - tette hozzá az RTL. A riportból kiderül, hogy amíg például Somogyban, Mezőcsokonyán korábban több presszó is üzemelt, mostanra mindegyik lehúzta a rolót.

Az ATV riportja szerint egyre településről tűnnek el a szórakozóhelyek Nógrád megyében is. A Szécsényhez tartozó Benczúrfalva egykori kocsmájának helyén most egy üres telek található, de Szabolcsban, a Vásárosnaményhez tartozó Gergelyugornya is kocsma nélkül maradt. Filep Sándor, a város polgármestere szerint örömteli, hogy a kocsmázás háttérbe szorult, ami szerinte összefügghet azzal, hogy egyre többen inkább otthon szeretik tölteni a szabadidejüket. A vendéglátósok között pedig volt olyan, aki azt nyilatkozta, hogy sokan már online élnek közösségi életet, és egyre kevesebben ülnek be valahová meginni egy-két sört.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !