Egy háromfős társaság késsel akart kirabolni két szépségszalont Ferencvárosban, senki nem vette őket komolyan

A fővárosi rendőrök őrizetbe vettek egy háromfős társaságot, amely a gyanú szerint késsel akart kirabolni két szépségszalont Ferencvárosban.

A fővárosi rendőrök őrizetbe vettek egy háromfős társaságot, amely a gyanú szerint késsel akart kirabolni két szépségszalont Ferencvárosban.

Az adatok szerint 2024. január 4-én egy maszkot viselő 16 éves fiatal késsel a kezében bement egy IX. kerületi fodrászatba, és a pénzük átadására szólította fel az ott tartózkodókat. Senki nem vette őt komolyan, így üres kézzel távozott. Amíg ő az üzletben volt, addig két társa, egy másik 16 éves, valamint egy 19 éves férfi az utcán figyelt.

A háromfős társaság aznap hasonló módszerrel akart pénzhez jutni a kerületben egy másik szépségszalonban is, de a fiatal támadó felszólításának ott sem engedelmeskedtek, így az elkövetők zsákmány nélkül maradtak. Az adatgyűjtés eredményeként a banda hamar a IX. kerületi nyomozók látókörébe került, akiket egy ferencvárosi élelmiszerüzletben történt lopással is összefüggésbe hoztak. Az eset szintén január 4-én és a IX. kerületben történt, abból a boltból energiaitalokat vittek el.  

A cselekmények gyanúsítottjait a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói másnap, január 5-én a VIII. kerületben fogták el a kerületi rendőrökkel közösen. Kábítószergyorstesztet alkalmaztak velük szemben, amelynek eredménye a THC tekintetében pozitív volt.

A ferencvárosi rendőrök mindhármójukat előállították, majd rablás bűntett, rablás bűntett kísérlete, valamint kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, amely során a szalonokban késsel fenyegetőző fiatal vallomásában azt mondta, hogy csak viccnek szánták a símaszkos rablást.

A nyomozók a két fiatalkorú és a felnőtt elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !