Adományboltokat fosztott ki egy férfi Kecskeméten

Azoktól lopni, akik segíteni akarnak másokon, a szokásosnál is megdöbbentőbb. Márpedig Kecskeméten ez a közelmúltban kétszer is előfordult, ezért a helyi rendőrök nyomozócsoportot állítottak fel annak érdekében, hogy mielőbb az ismeretlen elkövető nyomára bukkanjanak - közölte a rendőrség.

December második felében ugyanis valaki betört egy megyeszékhelyi adományboltba, ahonnan összesen 32 000 forintot vitt el; a pénz jelentős részét az üzletben elhelyezett adománydobozból vette ki. Január 1-ére virradóra egy másik adománybolt esett a betörő áldozatául, ekkor a pénztárgépnek kélt lába.

A rendőrök minden lehetséges módon keresték a tettest: tanúkat kutattak fel, térfigyelő kamerák felvételeit elemezték, és végül sikerrel jártak. Az egyik rutinos nyomozó egy videófelvételen felismerte azt a férfit, aki a gyanú szerint a bűncselekményeket elkövethette. A 33 éves helybélit városszerte keresték, végül elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, aminek eredményeként 2024. január 12-én, pontban éjfélkor a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei elfogták és előállították.

A bűnügyi osztály munkatársai a bűnelkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A két adománybolti betörésen túl további öt lopással is gyanúsítják: novemberben egy fodrászüzletből táskát vitt el és meglovasított egy kerékpárt, majd decemberben betört egy kávézóba, egy étterembe, végül feltört egy kisteherautót.

A nyomozók kezdeményezték a jelenleg hétrendbeli lopással gyanúsítható – egyébként büntetett előéletű – tolvaj letartóztatását. A Kecskeméti Járásbíróság – a helyi ügyészség indítványára – elrendelte a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, miközben a rendőrség vizsgálja, hogy a férfi további, hasonló ügyekkel gyanúsítható-e.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !