A zsaroló elérte, hogy az áldozat ingatlana tulajdonrészét a fiára írassa

Egy 46 éves férfi hamis ígéretekkel tévedésbe ejtett egy baracsi lakost, akinek ingatlana tulajdonrészét ajándékozási szerződéssel a gyermekére íratta, miközben a sértettet veréssel fenyegette meg, és anyagi bevételeitől is megfosztotta.

A megalapozott gyanú szerint N. Z. 2023 januárjában Baracson ismerkedett meg későbbi áldozatával. Rövid időn belül feltérképezte a férfi élethelyzetét, lakhatási és vagyoni viszonyait, majd rábírta, hogy költözzön hozzá. Eltartásáért cserébe – megállapodásuknak megfelelően – a sértett ingatlana tulajdonrészét ajándékozási szerződéssel a fia nevére íratta. Az áldozatot azonban nemhogy megfelelő szinten nem látta el, de még a nyugdíját és egyéb rendszeres támogatását is elvette tőle. Mindössze 30 ezer forintot adott neki havonta, abból kellett megélhetési költségeit fedeznie. Amikor a kiszolgáltatott helyzetben lévő férfi mindezt szóvá tette, az elkövető válaszreakciója az volt, ha panaszkodni mer, bántalmazni fogja.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály kollégáinak közreműködésével 2024. január 9-én kora reggel jelentek meg N. Z. lakóhelyén, majd elfogták és előállították. Őrizetbe vétele mellett a nyomozók csalás bűntett, zsarolás bűntett és kényszerítés hatósági eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását. Felmerült annak gyanúja is, hogy más hasonló bűncselekmények is hozzá köthetők, melyek felderítése a további eljárás feladata.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !