Zelenszkij: „Győzelem Ukrajna számára. Győzelem egész Európa számára”

Az Európai Unió döntése, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, „győzelem” a háború dúlta ország számára, de „egész Európa” számára is – jelentette ki a már Kijevben tartózkodó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön az X-en.

„Győzelem Ukrajna számára. Győzelem egész Európa számára. Ez egy olyan győzelem, amely motivál, inspirál és erősebbé tesz. A történelmet azok csinálják, akik nem fáradnak bele a szabadságért vívott küzdelembe” – írta. Zelenszkij üdvözölt „minden egyes ukránt”, valamint Moldovát, amellyel szintén megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtök este jelentette be az Ukrajna számára kedvező uniós döntést. Ukrán politikusok szintén üdvözölték az uniós megállapodást, Dmitro Kuleba külügyminiszter „történelmi jelentőségű napról” beszélt.

Denisz Smihal miniszterelnök szerint az unió döntésével elismerte az elmúlt években kezdeményezett reformokat, egyszersmind figyelmeztetett, hogy a csatlakozáshoz vezető út nehéz lesz. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !