Vízóraleolvasónak adta ki magát a miskolci nő, úgy szedett össze értékeket

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint Miskolcon hat idős sértett ingatlanából vett magához készpénzt és értéktárgyakat. 

A vádlott – magát vízóraleolvasónak vagy egy másik esetben távhőszolgáltató munkatársának kiadva – 2022. július 29-én négy belvárosi lakásba is bejutott, ahol az idős lakók figyelmét elterelve eltette azok pénztárcáját a bennük lévő pénzzel, míg egy másik esetben a nagyszoba foteljában lévő sálak tetszettek meg neki, továbbá a vitrinből 100 000 forintot is zsebre tett. 

A nő augusztus 12-én is folytatta a kifosztási cselekmények sorát, ekkor a 75 éves sértettel azt hitette el, hogy számlafizetési tartozása van, melyet nála rendezhet. Míg az asszony pénzváltási szándékkal a szomszéd lakásba csengetett, a terhelt a nappaliban lévő cipősdobozban tárolt 200 000 forint készpénzt eltette. Ugyanezen ürüggyel aznap 3000 forintot is megszerzett egy másik sértettől.

A bíróság a vádlottat kifosztás bűntettében, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, csalás és okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek és 3 év 8 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.  

Enyhítő körülményként értékelte a büntetés-kiszabás során azt, hogy a vádlott nagyobb részben beismerte a bűncselekmények elkövetését, megbánta tettét és szándékában áll az okozott károk megtérítése. Súlyosító körülményként vette ugyanakkor figyelembe a többszörös halmazatot és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát. 

Az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !